2021 IMEI Pasaport Kayıt Ücreti

 In iphone, pasaport kaydı, Sim Kilidi

2021 yılı itibariyle yurtdışından getirilen cep telefonunlarının pasaport kayıt ücreti zamlı olacak. Daha önce 1838TL olan cep telefonu pasaport kayıt ücreti, yeni yılda 2006TL olarak belirlendi.

Yurtdışından getirdiğiniz telefonu 120 gün içerisinde, daha önce 2 yıl boyunca telefon kaydı yapılmamış, adınıza düzenlenmiş olan pasaporta E-Devlet üzerinden kayıt edebilirsiniz. Ancak hatırlatmak isteriz ki, cihazınızı kayıt etmiş olsanız dahi, cep telefonunda sim kilidi varsa, kapanma riski bulunmakta. Ki sim kilidi olan cihazlar, başta rahatça kullanılabilir olsa da iTunes üzerinden Backup-Restore (Yedekle – Geri Yükle) veya telefonu sıfırlama işlemi yapıltığında sim kilidi aktif hale gelebilir.

Bazı operatörlerin de sim kilit açma işlerini yapmadığını veya bunun için bazı şartlar sunduğunu da göz önünde bulundurursak, cihazınıza sorgulama alıp sim kilidinin açılıp açılamayacağını veya kilit olup olmadığını öğrenmeden pasaport kaydı yaptırmamanızı tavsiye ediyoruz. Kayıt hakkınızın bu şekilde dolması, kullanılamayacak bir cihaza harcanması kötü bir sürpriz olarak karşınıza çıkmasın.

0
Türkiye Cumhuriyeti pasaportları, itunes logosu, sim kilidisamsung sim kilidi